Aktuelt

Lær at lære

Tandslet Friskole

Dejlige januar

 

0.kl. løber hver morgen, hele året rundt, ud til "Godmorgentræet" Det er en tur på ca. 1 km. Denne morgen var de heldige, der var både sol og spændende isklumper. Efter løbeturen er de friske og klar til alt det nye, der skal læres.

Pølsehorn for skoleuniformer, sko og skoletasker

 

3. klasse på Tandslet Friskole har solgt pølsehorn og pengene er gået til et børnehjem i Sri Lanka.

Børnehjemmet House of Light arbejder for at give gadebørn en ny start på livet. Børnene kan nu gå i skole med nye skoleuniformer, sko og skoletasker som følge af elevernes salg af pølsehorn. Ida, som er elev i 8. klasse, har besøgt børnehjemmet og afleveret breve, tøj og hilsner fra eleverne

 

 

Tillykke til Ida

I dag fik Ida Henningsen fra Udgård overrakt sin præmie på det sønderjyske hus.

Hun har vundet en 2. plads i Sønderborg Kommunes essay-konkurrence i forbindelse med kommunalvalget.

Konkurrencen "Skriv for Demokratiet" er én af indsatserne i forbindelse med, at Sønderborg Kommune er Årets Ungdomskommune 2017. I den anledning bliver der året igennem arbejdet med involvering af de unge i lokaldemokratiet.

1.skoledag August 2017

 

Dejlige billeder fra 1.skoledag.

Hjertelig velkommen til de nye elever i 0.klasse og deres familie !

Sommerferie !!!

 

I dag har vi sagt på gensyn til eleverne fra 9.klasse. Vi ønsker jer alt det bedste for fremtiden.

 

Lejrskole

 

Vi har i denne uge byttet skole med Tønning- Træden Friskole , lidt sydvest for Skanderborg. Vi besøgte den " genfundne Bro " og museerne i Århus, AROS og Moesgård .

Naturfag

 

Hele indskolingen har i ugen efter påskeferien naturprojekt i Friskoven. Projektet handler om energi fra vind, vand, ild og sol.

 

Hjemme på skolen arbejder Midgaard med fagdage i matematik og Udgaard besøger undervisnings-observatoriet på Alssundgymnasiet og "Phänomenta" i Flensborg. Inspireret af deres besøg i Flensborg inviterede Udgaard, Midgård i gymnastiksalen, hvor de havde stillet en masse interaktive udstillinger op.

God påske !

 

Asgaard har i ugen op til påskeferie arbejdet med emnet " påske".

Velkommen til Astrid Lindgrens verden !

 

I disse uger har vi travlt med at lave teater i Asgård og Midgård. Vi glæder os til at byde jer velkommen til Astrid Lindgrens verden

 

Dejlige billeder fra læsemarathon torsdag d. 26.januar 2017

 

Her blev der læst side efter side fra torsdag aften kl . 21.00 indtil fredag morgen kl. 7.00. Herefter dejlig morgenmad og så hjem og i seng !

Læseprojekt 2017

 

Vi begynder det nye år med læseprojekt for hele skolen. Alle eleverne er på forskellige hold, hvor der læses på højtryk et modul om dagen og så en masse derhjemme. Forløbet varer 3 uger - det gir et godt læseløft til alle elever.

Julebindedagen 2016

 

Adventskransene er bundet og skolen pyntet til jul , så der er blot tilbage at ønske alle en glædelig adventstid.

Et eventyr..

 

Børnene fra 1-3 kl. har arbejdet med eventyr i emnetimerne.

 

De har lyttet til eventyr og bagefter på hold med 4 elever digtet og skrevet deres eget eventyr, lavet baggrund til "teaterkassen", lavet stangdukker og øvet sig i at spille stykket for et publikum bestående af dem selv og 0. klasse.

Tandslet Friskoles Strygeorkester og Larsen Strings

 

I dag havde vi besøg af Laurits Larsen og Marie Girard fra firmaet Larsen Strings i Sønderborg. Larsen Strings producerer kvalitetsstrenge i verdensklasse. Laurits har en musikbaggrund, spiller violin og støtter op om initiativer vedrørende børnenes musikundervisning.

Firmaet Larsen Strings vil gerne sponsorere strenge til Tandslet Friskoles Strygeorkester, så der kommer en optimal lyd i de nykøbte instrumenter.

Det er vi meget taknemmelige for. Udskifting af de billige strenge til kvalitetsstrenge løber hurtigt op til 25-30.000 kr.

Tak til Larsen Strings.

Vikingetiden anno 2016

 

I uge 37 og 38 rejser vi i år tilbage til

vikingetiden og arbejder både i klasserne og på tværs af årgangene med vikingerne, deres liv og

deres bedrifter.

Der ristes runer, rejses telte, fremstilles perler, laves skjolde og læderpunge, synges sange og meget mere - der var mange gøremål i vikingetiden.

 

Skoleåret 2016/17

 

 

Velkommen til de nye elever i 0.klasse og deres forældre.

 

Vi glæder os til det fremtidige samarbejde.

Lejrskole 2016

Alle elever er nu tilbage på skolen igen , fyldt med gode fælles oplevelser. Der evalueres nu i klasserne på lejrskolen og rejseoplevelserne bliver delt imellem eleverne.

Lejrskole 2016

 

Forberedelserne til årets lejrskole er igang.Midgård var på træningscykletur til Mommark i dag. Snart er det på Bornholm de cykler. Vi glæder os alle til en uges lejrskole.

 

Tandslet Friskole | Ertebjergvej 2 | 6470 Sydals | Tlf: 74 40 55 77 | Fax: 74 40 55 78 | E-mail: friskolen@tandslet.dk